Utbildning

Vi erbjuder utbildning inom dykning genom organisationen Scuba Schools International (SSI).

De är världens näst största dykutbildningsorganisation och är välkända på alla dykcenter världen över. De har utbildat dykare i 50 år. Lär du dig dyka hos oss kan du alltså visa upp ditt certifikat och dyka över hela världen. Organisationen bygger sina utbildningar på samma ISO-standard som alla andra välkända organisationer och utbildningarna är därför likvärdiga med sina motsvarigheter inom andra organisationer.

Vi kan erbjuda utbildningar från enklare provdyk till dykguide. Fråga oss om det är någon utbildning du funderar över!

Provdyk

Att känna på hur det känns att andas under ytan är makalöst. Du får en kort teorigenomgång av Instruktör eller Instruktörsassistent som sedan tar med dig för ett kortare dyk, bara du och dykledaren. Vi gör inga övningar utan bara njuter av hur det känns att flyta viktlös genom vattnet. Du får hälsa på djuren i vår vik precis utanför centret. Ge  bort ett presentkort på provdyk till någon du tycker om eller släpp efter för din egen nyfikenhet och upptäck en helt ny värld!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Basic Diver – heldags provdyk!

SSI Basic Diver är för dig som inte riktigt vet om du är redo för en full grundkurs, men som är sugen på att få ett smakprov av vad dykning kan vara för dig!

Du får lite teorimaterial i förväg som du kan bekanta dig med, på plats kör en instruktör en kort teorigenomgång, och tar sedan med dig på 2 dyk. Du kommer att få göra några av övningarna som görs under grundkursen för att prova på hur det känns!

Välkommen till en helt ny värld!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Open Water Diver

Välkommen på grundkurs

Första steget för dig som vill kliva in i den fantastiska undervattensvärlden vi besöker som dykare.

SSI Open Water Diver är första kursen i SSI’s kursutbud där du lär dig grunderna för att kunna dyka säkert under normala förhållanden. Vi fokuserar på att lära oss hantera vår utrustning både på land och under ytan, kunna dyka på ett säkert och skonsamt sätt både för oss själva och vår marina miljö. Kursen tar i de flesta fall 4 heldagar att slutföra men är kunskapsbaserad.

De tre delarna som kursen är uppbyggd av är: teori, bassängdyk och utomhusdyk.

Klicka på bilden för att få mer information innan du anmäler dig.

SSI Advanced Adventurer – fortsättningskurs

SSI Advanced Adventurer är kursen för dig som känner att du vill utveckla din dykning och ta nästa steg in i undervattensvärlden. Kursen består av fem dyk varav varje dyk är ett provsmak eller del av en specialkurs som utvecklar din kunskap och erfarenhet inom det specifika området. Några av dyken är fastställda för att du ska uppnå kraven som SSI Advanced Adventurer, medan resten kan variera beroende på säsong och önskemål.

Klicka på bilden för mer information!

SSI Dry Suit Diving

Gör dykningen till en året-runt-aktivitet genom att lära dig torrdräktsdykning! SSI’s torrdräktskurs lär dig hur man väljer ut och använder en dräkt som passar dig. Förutom för din bekvämlighets skull är ordentlig isolation och skydd viktigt för din säkerhet. Du får också lära dig om hur olika dräkter ser ut och fungerar och hur du tar hand om din torrdräkt för att den ska hålla så länge som möjligt.

Eftersom vi vill vara varma och goa hela dyket är det väldigt praktiskt att kunna dyka med torrdräkt. Välkommen på SSI Dry Suit Diving-kurs!

Klicka på bilden för att få mer information innan du anmäler dig.

SSI Enriched Air Nitrox 40

Känner du som många andra att du vill förlänga din tid på djupet? Nitrox är lösningen. Att genomgå SSI’s mest populära specialkurs lär dig allt du behöver veta om att dyka på Nitrox- syreberikad luft.  Den här kursen är också ett förkrav för att gå vissa kurser. Ex. SSI’s Xtended Range-kurser. Välkommen på SSI Enriched Air Nitrox-kurs!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Perfect Buoyancy

Perfekt avvägning bemästras bara med rätt kunskap, träning och erfarenhet. En Avvägningskurs förbättrar din position i vattnet, dina avvägningskunskaper, simtekniker så att du behöver anstränga dig mindre och reducerar i många fall gaskonsumtionen. Riktigt bra avvägning skyddar också din utrustning och naturen runt omkring dig.

Välkommen på SSI Perfect Buoyancy-kurs!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Scooter/DPV Diving

Att susa genom vattnet för njutningen skull eller för att kunna utforska större ytor än man tidigare kunnat under ett och samma dyk – det är DPVdykning! En fantastiskt rolig kurs som lär dig hur du ska hantera en undervattenskoter på ett säkert sätt och samtidigt ta hand om skotern och den marina miljön så att de håller så länge som möjligt! Kursen är också ett krav för att du ska kunna hyra skoter hos oss och hos de flesta andra dykcenter.

Välkommen på DPV-kurs hos Smögen Dyk och Upplevelse!