Utbildning

Vi erbjuder utbildning inom dykning genom organisationen Scuba Schools International (SSI).

De är världens näst största dykutbildningsorganisation och är välkända på alla dykcenter världen över. De har utbildat dykare i 50 år. Lär du dig dyka hos oss kan du alltså visa upp ditt certifikat och dyka över hela världen. Organisationen bygger sina utbildningar på samma ISO-standard som alla andra välkända organisationer och utbildningarna är därför likvärdiga med sina motsvarigheter inom andra organisationer.

Vi kan erbjuda utbildningar från enklare provdyk till dykguide. Fråga oss om det är någon utbildning du funderar över!

Provdyk

Att känna på hur det känns att andas under ytan är makalöst. Du får en kort teorigenomgång av Instruktör eller Instruktörsassistent som sedan tar med dig för ett kortare dyk, bara du och dykledaren. Vi gör inga övningar utan bara njuter av hur det känns att flyta viktlös genom vattnet. Du får hälsa på djuren i vår vik precis utanför centret. Ge  bort ett presentkort på provdyk till någon du tycker om eller släpp efter för din egen nyfikenhet och upptäck en helt ny värld!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Basic Diver – heldags provdyk!

SSI Basic Diver är för dig som inte riktigt vet om du är redo för en full grundkurs, men som är sugen på att få ett smakprov av vad dykning kan vara för dig!

Du får lite teorimaterial i förväg som du kan bekanta dig med, på plats kör en instruktör en kort teorigenomgång, och tar sedan med dig på 2 dyk. Du kommer att få göra några av övningarna som görs under grundkursen för att prova på hur det känns!

Välkommen till en helt ny värld!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Open Water Diver

Välkommen på grundkurs

Första steget för dig som vill kliva in i den fantastiska undervattensvärlden vi besöker som dykare.

SSI Open Water Diver är första kursen i SSI’s kursutbud där du lär dig grunderna för att kunna dyka säkert under normala förhållanden. Vi fokuserar på att lära oss hantera vår utrustning både på land och under ytan, kunna dyka på ett säkert och skonsamt sätt både för oss själva och vår marina miljö. Kursen tar i de flesta fall 4 heldagar att slutföra men är kunskapsbaserad.

De tre delarna som kursen är uppbyggd av är: teori, bassängdyk och utomhusdyk.

Klicka på bilden för att få mer information innan du anmäler dig.

SSI Advanced Adventurer – fortsättningskurs

SSI Advanced Adventurer är kursen för dig som känner att du vill utveckla din dykning och ta nästa steg in i undervattensvärlden. Kursen består av fem dyk varav varje dyk är ett provsmak eller del av en specialkurs som utvecklar din kunskap och erfarenhet inom det specifika området. Några av dyken är fastställda för att du ska uppnå kraven som SSI Advanced Adventurer, medan resten kan variera beroende på säsong och önskemål.

Klicka på bilden för mer information!

SSI Dry Suit Diving

Gör dykningen till en året-runt-aktivitet genom att lära dig torrdräktsdykning! SSI’s torrdräktskurs lär dig hur man väljer ut och använder en dräkt som passar dig. Förutom för din bekvämlighets skull är ordentlig isolation och skydd viktigt för din säkerhet. Du får också lära dig om hur olika dräkter ser ut och fungerar och hur du tar hand om din torrdräkt för att den ska hålla så länge som möjligt.

Eftersom vi vill vara varma och goa hela dyket är det väldigt praktiskt att kunna dyka med torrdräkt. Välkommen på SSI Dry Suit Diving-kurs!

Klicka på bilden för att få mer information innan du anmäler dig.

SSI Enriched Air Nitrox 40

Känner du som många andra att du vill förlänga din tid på djupet? Nitrox är lösningen. Att genomgå SSI’s mest populära specialkurs lär dig allt du behöver veta om att dyka på Nitrox- syreberikad luft.  Den här kursen är också ett förkrav för att gå vissa kurser. Ex. SSI’s Xtended Range-kurser. Välkommen på SSI Enriched Air Nitrox-kurs!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Perfect Buoyancy

Perfekt avvägning bemästras bara med rätt kunskap, träning och erfarenhet. En Avvägningskurs förbättrar din position i vattnet, dina avvägningskunskaper, simtekniker så att du behöver anstränga dig mindre och reducerar i många fall gaskonsumtionen. Riktigt bra avvägning skyddar också din utrustning och naturen runt omkring dig.

Välkommen på SSI Perfect Buoyancy-kurs!

Klicka på bilden för mer information!

SSI Scooter/DPV Diving

Att susa genom vattnet för njutningen skull eller för att kunna utforska större ytor än man tidigare kunnat under ett och samma dyk – det är DPVdykning! En fantastiskt rolig kurs som lär dig hur du ska hantera en undervattenskoter på ett säkert sätt och samtidigt ta hand om skotern och den marina miljön så att de håller så länge som möjligt! Kursen är också ett krav för att du ska kunna hyra skoter hos oss och hos de flesta andra dykcenter.

Välkommen på DPV-kurs hos Smögen Dyk och Upplevelse!

SSI Deep Diving

Många av de allra häftigaste dykplatserna och djuren finns på djupare vatten. Utan rätt utbildning kan vi som dykare utsätta oss för onödiga risker. Djupdykningskursen ger dig kunskapen, färdigheterna och erfarenheten att gå på djupet i Det Stora Blå med säkerheten och bekvämligheten i behåll.  Kursen tar dig ner mot vårt maxdjup på 40m.

Välkommen på SSI Deep Diving-kurs!

SSI Night & Limited Visibility

Dag som natt är dykning under begränsade siktförhållanden ett äventyr! Att sikten är begränsad betyder dock inte att möjligheterna är det. Under den här kursen lär du dig att planera och utföra nattdyk och dyk vid begänsade siktförhållanden för nöjets, äventyrets och utforskningens skull. Välkommen på SSI Night & Limited Visibility-kurs!

SSI Search & Recovery

Vare sig du vill kunna leta efter antika skatter, borttappade hummertinor eller din parkamrats tappade dyklampa, finns det stunder då det är praktiskt att veta hur man söker och bärgar föremål ur djupet. Under Sök- & Bärgnings-kursen lär du dig olika tekniker och sökmönster för att hitta försvunna föremål i olika förhållanden, och riktiga tekniker för att bärga större föremål.

Välkommen på SSI Search & Recovery-kurs hos Smögen Dyk och Upplevelse!

SSI Wreck Diving

Spännande dykupplevelser väntar! Vrakdykning är ytterst intressant och spännande men kan vara riskfyllt om det är gjort på fel sätt. Under SSI Wreck Diving lär du dig att hålla dig säker och bekväm under den ultimata dykupplevelsen. Vi har två vrak inom räckhåll till dykcentret, Tethis och Rio.

Välkommen på SSI Wreck Diving-kurs hos Smögen Dyk och Upplevelse!

Räddningsdykarpaket

SSI React Right + SSI Diver Stress & Rescue

Bli redo för de oväntade nödsituationerna! I Räddningsdykarpaketet kombinerar vi 2 kurser inom stress och olyckshantering över 3 dagar.

React right är en fördjupningskurs i fyra delar, där vi tittar på Första Hjälpen, HLR (Hjärt- och Lungräddning, Vuxen och Barn), Syrgasadministration vid dykolyckor och användning av en Automatisk Defibrillator. Hela kursen genomförs på land under första dagen. Ett förkrav för att gå SSI Stress & Rescue.

Stress & Rescuekursen lär dig hur man förebygger olyckor och hur man hanterar situationer som kan inträffa. Du kommer att lära dig hur man undviker, känner igen, och löser problem på- och under ytan. En utmärkt kurs för dig som vill dyka säkrare! Kursen görs på totalt 3 dyk under 2:a och 3:e dagen.

Välkommen till oss på Smögen Dyk & Upplevelse!

ingentexy

SSI Science of Diving

Detta är kursen för dig som vill veta allt värt att veta inom dykteori. Den här kursen handlar om att förstå vad som händer med oss och andra under dyk och passar dig som nyfiken fritidsdykare såväl som aspirerande Dive Master. Ämnen som ingår är: Fysik, fysiologi, dekompressionsteori, den marina miljön och dykutrustning. Kursen är helt teoribaserad, dvs. ingen dykning ingår i kursen utan vi fokuserar på att DU som elev kan förstå principerna inom dykteori.

Detta är kursen som gör dig som SSI Dive Guide till SSI Dive Master.

Välkommen på SSI Science of Diving-kurs hos Smögen Dyk och Upplevelse!