SSI Advanced Adventurer

SSI Advanced Adventurer är kursen för dig som känner att du vill utveckla din dykning och ta nästa steg in i undervattensvärlden. Kursen består av fem dyk varav varje dyk är ett provsmak eller del av en specialkurs som utvecklar din kunskap och erfarenhet inom det specifika området. Några av dyken är fastställda för att du ska uppnå kraven som SSI Advanced Adventurer, medan de andra kan variera på säsong och önskemål från elever.

Välkommen till oss på Smögen Dyk & Upplevelse!

De 3 delar av kursen som är fastställda är:

SSI Perfect Buoyancy:

Perfekt avvägning bemästras bara med den rätt kunskap, träning och erfarenhet. Ett avvägsningsdyk förbättrar din position i vattnet, dina avvägningskunskaper, simtekniker så att du behöver anstränga dig mindre och reducerar i många fall luftkonsumtionen. Riktigt bra avvägning skyddar också din utrustning och naturen runt omkring dig.

SSI Navigation:

För att bli en säker och bekväm dykare är det viktigt att utveckla ett sinne för navigation under vattnet. Du lär dig under navigationsdyket hur man använder en kompass, naturliga referenser osv.

SSI Deep Diving:

Många av de allra häftigaste dykplatserna och djuren finns på djupare vatten. Utan riktig träning kan vi som dykare utsätta oss för onödiga risker. Djupdyket ger dig kunskapen, färdigheterna och erfarenheten att gå på djupet i Det Stora Blå med säkerheten och bekvämligheten i behåll.  Som del av Advanced Adventurer tar vi dig ner mot maxdjupet 30m.

 + 2 dyk tagna från SSI’s specialkurser

  • SSI Boat Diving
  • SSI Dry Suit Diving
  • SSI Night/Limited Visibility
  • SSI Search and Recovery

SSI Boat Diving:

Båtar låter oss utforska spektakulära dykplatser långt från land. Där hittar vi massor av marint liv och klart vatten. Den här specialkursen täcker allt du behöver veta från vilka olika typer av båtar som finns, vad som ska finnas ombord på en dykbåt till hur man dyker från båtar och samarbetar med båtpersonalen.

SSI Dry Suit Diving:

Gör dykningen till en året-runt-aktivitet genom att lära dig torrdräktsdykning! På ett torrdräktsdyk lär dig hur man väljer ut och använder en dräkt som passar dig. Förutom för din bekvämlighets skull är ordentlig isolation och skydd viktigt för din säkerhet. Du får också lära dig om hur olika dräkter ser ut och fungerar och hur du tar hand om din torrdräkt för att den ska hålla så länge som möjligt.

SSI Night/Limited Visibility:

Dag som natt är dykning under begränsade siktförhållanden ett äventyr! Att sikten är begränsad betyder dock inte att möjligheterna är det. Under det här dyket lär du dig att planera och utföra nattdyk och dyk vid begränsade siktförhållanden för nöjets, äventyrets och utforskningens skull. Vi på Smögen Dyk och Upplevelse kör denna del som nattdyk, då vi hoppar i precis innan det mörknar. Tänk på att möjligheten att mörkerdyka är begränsad under sommarmånaderna.

SSI Search and Recovery:

Vare sig det är antika skatter, hummertinor eller din parkamrats dyklampa, finns det stunder då det är praktiskt att veta hur man söker, finner och bärgar försvunna ting. Under ett sök och bärgningsdyk lär du dig söka och att använda riktiga bärgningbetoder för små och större objekt.

Förkrav:

15 år och SSI Open Water Diver eller likvärdig certifiering. Innan kursen ska du ha läst igenom kursmaterialet som du får från oss digitalt när du anmäler dig.

Kurskostnad 4500 kr.

Kurspaketet genomförs på 2 dagar, med totalt 5 dyk, med kursstart 9.00 på morgonen.

Vad ingår?

Kursen SSI Advanced Adventurer (5dyk), lunch 2 dagar, certifiering vid avklarad kurs, luftfyllning.

Innan kurs har du en fri dykdag(landdyk) för att friska upp dykvanan dagen innan kursstart.

Behöver du låna komplett utrustning har du reducerat pris vid kurs: 1000kr för 3dagar.

Vill du bo hos oss? Vi erbjuder boende i 6-bäddsrum eller 2-bäddsrum.

När du anmäler dig:

Ange gärna önskemål på de sista dyken, det är inte alltid möjligt att kombinera alla elevers önskemål med varandras och vad som går att lösa beroende på säsong. Men vi kommer göra vårt bästa för att du ska få gå en rolig kurs! Ange även om du behöver boende, om du behöver hyra utrustning eller om du behöver specialkost.

Packlista 😀

  • Badkläder

  • Handduk

  • Schampoo och tvål

  • Egen dykutrustning om du inte hyr av oss.

  • Lakan om du ska bo hos oss!

  • Något litet att äta för extra energi är aldrig fel!