previous arrow
next arrow
Slider

Välkommen till Sveriges bekvämaste dykcenter?

Vi på Smögen Dyk & Upplevelse vill att DU ska känna dig som hemma hos oss. Oavsett om du är helt grön som dykare, har dykt i många många år, eller inte dyker alls är du välkommen. Här finns allt DU behöver för ett par dagars avkoppling och aktivitet.

Dykcentret ligger alldeles vid vattnet. Här finns parkering, bra dykning och snorkling från land, logi, mat, luftfyllning, båtutfärder, dusch, bastu, utbildning. Det är gångavstånd till Smögenbryggan, där du hittar shopping och restauranger.

Klicka på bilderna nedan eller i vår toppmeny för den informationen Du vill ha!

Dykning

Dykningen på västkusten är i världsklass, och vår fullutrustade anläggning är belägen på den perfekta platsen för dyk utanför Smögen.

Snorkelled

Vi har utformat en snorkelled med 10 bojar som ger mersmak…

Kajak

Hyr kajaker hos oss i några timmar eller dagar och ta in den natursköna miljön kring Smögen och Kungshamn.

Klättring

I anläggningens omedelbara närhet finns fantastiskt fina klätterleder. Vi har prova-på-klättring varje vecka hela sommaren i samarbete med Vertikalverket!

Swimrun

Swimrun-pass för såväl den erfarne som nybörjaren. En härlig slinga över vackra klipphällar och genom mysiga vikar.

Kajak&Yoga

Kombinera härlig paddling med yoga på en klipphäll. Ett underbart evenemang vi är glada att kunna erbjuda under sommarveckorna i samarbete med lokala yogaledare.

Bastu

Efter en aktiv dag kan det vara skönt med avkopplande bastu. Havet ligger strax utanför när du behöver svalka dig.

Spa-bad

På vår fina brygga har vi utomhus-spa för skön avkoppling.

Hållbra, hållbättre, hållbäst

Att vara hållbar är att “Tillsammans skapa ett ekonomiskt bärkraftigt företag och turism, som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare”.

Den marina miljön och havets mående ligger oss förstås varmt om hjärtat. När vi dyker plockar vi ofta upp gamla hummertinor, mindre spöknät och annat skräp. Detta hämtas upp av Fiskarföreningen Norden och vidare till Sotenäs Marina Återvinning.

Vad innebär hållbarhet för oss?

Vi gör våra inköp så lokalt som vi kan. Ett levande samhälle är en förutsättning för allas överlevnad. Vi sopsorterar och uppmuntrar våra gäster att göra detsamma. Vi uppmärksammar och medvetandegör våra gäster till att spara på våra tillgångar som vatten och el. Vi jobbar på att -på sikt, byta ut vår el- och bränsleförbrukning till mer miljövänliga alternativ. Vi jobbar med att förlänga vår säsong och på så sätt få en mer hållbar ekonomi och på sikt kunna ha anställda kvar en längre period. Genom utbildning och upplysning blir både vi och våra gäster mer medvetna om det viktiga med att värdesätta och ta hand om den fantastiska natur som vi lever på.

Vandringsleder

På Smögen finns ett flertal vandringsleder för dig som önskar en avkopplande aktivitet. En av lederna (Kleven-leden) går förbi dykcentret.

Cykelleder

På Sotenäset kan du hitta ett antal fina cykelleder, både landsväg och terräng.

Nordens ark

Ett uppskattat besöksmål i vårt närområde är djurparken Nordens ark. Här lever djur som i sin naturliga miljö är hotade.

Havets hus

I Lysekil finns saltvattenakvariet Havets hus där du kan se fiskar och djur från vårt västerhav.

Följ oss på Facebook

12 hours ago

Smögen Dyk & Upplevelse
Efter en helt fantastik vecka 🧡 på båt🧡 på Maldiverna 🧡 utan wi-fi så kommer det snart uppdatering. Nu har vi bara en dags väntan på flyget kvar…På bilden,- Pelle på säkerhetsstopp 🌟 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Gul SMB av märket Hollis upphittad utanför Skitareskär! Är den din? ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

Smögen Dyk & Upplevelse
Nu är alla samlade🌟Men inte framme riktigt än ✈️🇲🇻 ... See MoreSee Less
View on Facebook